Over Françoise Oostwegel

Welkom! Ik ben Françoise Oostwegel: een ontwerpster & creatief maakster geboren in de jaren ’90. Mijn grote passie voor materialen, technieken en hedendaagse kunst combineer ik tot kunstzinnige objecten en bruikbare producten. In mijn creatieve brein gaat er geen dag voorbij waarop ik geen nieuwe ideeën schets. Dit doe ik het liefste vanuit mijn atelier in Maastricht – Brandweerkazerne. Hier ontwerp ik onder andere design lampen en woonaccessoires, zoals kussens, theelichthouders, onderzetters, vazen en servies en illustraties voor aan de muur, maar ook op illustraties op aanvraag voor gepersonaliseerde kaartjes zoals trouw- of geboortekaarten.

 

Ik creëer graag met mijn handen, maar ik maak ook gebruik van diverse machines om zo de meest kunstzinnige designs werkelijkheid te maken. Het vinden van de juiste balans tussen het gebruik van machines, vakmanschap met de hand én het gebruik van uitsluitend de beste materialen resulteert in unieke en functionele producten geheel in mijn eigen stijl.

 

Nadat ik in juni 2014 ben afgestudeerd aan de Kunstacademie Maastricht met het project Lamp ZUID, heb ik in november 2014 mijn eigen bedrijf opgezet. Hierin laat ik mij inspireren door  geometrische vormen en verschillende omgevingen in de wereld. Mijn eigen unieke stijl zie je duidelijk terug in al mijn ontwerpen, daarnaast produceer ik al mijn producten zelf waardoor ik de beste kwaliteit kan waarborgen. Elk item is dus een origineel Dutch design, ontworpen én vervaardigd in het zonnige zuiden van Nederland. Alle items kunnen wereldwijd verzonden worden, zo kun je over de hele wereld een stukje Nederlands handwerk tot zijn recht laten komen.

 

Heb je een vraag? Wil je graag eens een kijkje nemen in mijn atelier? Of wil je een idee bespreken voor een interieur item of illustratie? Neem dan contact met mij op en kom de mogelijkheden bespreken tijdens een kopje koffie in mijn atelier in Maastricht, Nederland.